Volg ons op Instagram #domeinmargaille. Ontdek onze Instagram

HISTORIE

De huidige eigenaars, Stéphane en Marianne, vertegenwoordigen de derde generatie
uitbaters van de zaak. Shana is reeds de vierde generatie!

Margaille - Feestzaal

1946

De zaak werd oorspronkelijk opgestart einde jaren ’40 door Charles Harnie, grootvader van Marianne. Met één visvijver (oorspronkelijk van het Kasteel van Baron de Guy – 17 de eeuw) en een houten hutje. Charles verkocht een pintje “TIGER-bier” en een bol soep. Stilaan werd dit uitgebreid met een boterham met plattekaas.

1958

Tijdens de wereldtentoonstelling in 1958, viel de smaak op een paviljoen van de Brouwerij Union. Dit paviljoen werd aangekocht en in 1959 overgebracht naar Lembeek. Vanaf dan werd er gestart met restauratie en de alomgekende “biefsteak-friet”.

1960

Er werd een tweede visvijver bijgemaakt, de huidige forellenvijver. Charles en zijn twee zonen, Jean en François, werkten verder aan hun opbloeiende zaak.

1992

Nu is het de beurt aan de derde generatie, Stéphane en Marianne. Vader François helpt nog volop mee. En de vierde generatie, dochter Shana Schoonjans, steekt ook al vele jaren een handje toe.

2004

Een volledig nieuwe formule: het prachtige privédomein is te gebruiken per dag, voor al uw bedrijfsbijeenkomsten, familiefeesten en koffietafels.

Herkomst van de naam “Margaille”

Achter het domein loopt een veldweg die vroeger werd gebruikt om te voet naar Forges de Clabecq te gaan werken. De boerderij die er toen in de buurt stond was bewoond door 3 broers, welke steeds ruzie hadden.

De voorbijgaande arbeiders van de ”Forges de Clabecq” hoorden de ruzies en zeiden “C’est de nouveau la margaille”. Dit betekent “Het is weer volop ruzie”. Hierdoor werd de boerderij van de 3 broers gekend als “La Margaille”.

Stichter “Charles” noemde zijn zaak van in het begin “Margaille”.

contact

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Stéphane, Marianne & Shana
Schoonjans-Harnie

Borreweidestraat 216
1502 LEMBEEK

GSM : +32 (0) 479 84 43 80
E-mail: info@margaille.be